Kennisbank

Als je me echt zou kennen

Geplaatst op 12 april 2016 door Nancy Tromp in: Foto en video

Als je me echt zou kennen, vind ik het beste programma van dit moment. De oprichters van de Challenge Day brengen een programma waarin volwassenen op een zo open en eerlijk mogelijke manier verbinding met elkaar maken. 

Ouders, leraren, voetbalteams en ziekenhuispersoneel gaan tijdens workshops 'over de streep' en leren dat ze zich te veel baseren op vooroordelen. Angela Schijf ondersteunt en interviewt de deelnemers.

Stel jij wel eens vragen?

Als je iemand echt wilt leren kennen, stel dan vragen. Toch is het niet altijd gemakkelijk om vragen te stellen. We willen de perfecte vraag stellen, we zijn bang voor het antwoord, we weten niet hoe iemand gaat reageren op onze vraag of we zijn gewoon niet creatief. Het stellen van de juiste vraag is niet altijd zo moeilijk als je denkt. De aanwijzing voor een goede vraag wordt vaak al door je gesprekspartner gegeven.

Verbal loop

Het enige wat je moet doen is in de ‘’verbal loop” blijven. De verbal loop wil zeggen dat je in jouw vervolgvraag een woord of een deel van een zin herhaalt van je gesprekspartner. Het effect daarvan is dat de ander zich gezien, maar vooral écht gehoord voelt. Je kunt de verbal loop immers ook alleen maar toepassen als je echt naar iemand geluisterd hebt.

Angela Schijf in actie

Angela Schijf interviewt tijdens het programma: Als je me echt zou kennen, steeds een aantal deelnemers. Kijk naar onderstaande video hoe ze dat doet.

Vragen

  • Wat vind je van de luisterhouding van Angela? Wat valt je op?
  • Wat vind je van haar vraag?
  • Ze past de verbal loop toe? Kun je nog meer variaties bedenken? Welke vraag had jij gesteld?

Wil je feedback op je antwoorden. Mail de antwoorden aan nancy@2020academy.nl

[Bron: Als je me echt zou kennen]