Kennisbank

Ontdek wat de verbal loop is

Geplaatst op7 november 2017 door Nancy Tromp in:Tips, Foto en video

Heb jij het idee dat je je gesprekspartner vaak niet goed begrijpt? Doorvragen is dan essentieel. Toch is het niet altijd gemakkelijk om de juiste vervolgvraag te stellen. Je wilt het wel, maar weet eigenlijk niet goed welke vraag je kunt stellen.

Verbal loop

De verbal loop maakt doorvragen gemakkelijker. De verbal loop wil zeggen dat je in jouw vervolgvraag een woord of een deel van een zin herhaalt van je gesprekspartner. Het effect is dat de ander zich gezien, maar vooral écht gehoord voelt. Je kunt de verbal loop immers ook alleen maar toepassen als je echt naar iemand geluisterd hebt.

Zo moet het dus niet...

Klik op de afbeelding hieronder om een kort fragment te bekijken over het faillissement van V&D. Eva Jinek en Jort Kelder zijn in gesprek met Gerard Kortekaas. Direct aan het woord is Gerard Kortekaas, hij is OR-lid en al 50 jaar werkzaam bij V&D. In dit filmpje zie je vooral hoe je de verbal loop niet goed toepast.

​Stel ik wel de juiste vragen?

Wil je meer bewust worden van de manier waarop jij vragen stelt? Wil je betere vragen leren stellen? Dan is de workshop Stel ik wel de juiste vragen? iets voor jou.