Kennisbank

Gezichten lezen

Geplaatst op25 januari 2016 door Nancy Tromp in:Het gezicht van , Foto en video

Gisteren bij Nieuwsuur een mooie reportage over de totstandkoming van de film over de VN-operatie in Mali onder leiding van Kolonel Joost de Wolf. Deze film is gemaakt door Robert Oey. 

Gericht observeren geeft je een voorsprong in gesprekken

50-93% van onze boodschap wordt bepaald door wat wij non-verbaal uitstralen. En wat een uitstraling heeft kolonel Joost de Wolf. Kijk naar zijn kaken, de stand van zijn hoofd, zijn lippen. Intuitief weet je vaak wel met wat voor type je hier te maken hebt. Je voelt wel aan wat zijn kwaliteiten zijn en ook wat hem minder ligt. Wat zou het fijn zijn als je dit gevoel kunt onderbouwen en systematisch leert observeren. Kortom: leer de zichtbare taal beter begrijpen!

Lezen van gezichten: essentieel voor iedereen die met mensen werkt

Het systematisch observeren heeft als voordeel dat je direct meer begrip hebt voor iemand, maar ook dat je veel beter wordt in het stellen van vragen. Essentiële kennis voor programma makers, interviewers en documentaire makers. Maar ook voor mensen in het bedrijfsleven.

Maar hoe doe je dat: systematisch observeren? Waar kijk je naar? Hoe kun je betekenis geven aan wat je ziet? En hoe test je of het klopt? Het observeren en het lezen van gezichten is onderdeel van de training 2020Pro. Wil je hier meer over weten, neem contact op met Nancy Tromp 06-51415304.