Kennisbank

Hoe zit het met jouw presence?

Geplaatst op 21 juni 2017 door Nancy Tromp in: Boeken

In haar nieuwste boek Presence benadrukt Harvard Business School professor Amy Cuddy het belang van de eerste seconden van een ontmoeting.

Na 15 jaar onderzoek stelt ze vast dat we in de eerste seconden bepalen of we een persoon kunnen vertrouwen en of de ander ons respect verdient.

Vertrouwen en respect

In Presence gaat Amy Cuddy op zoek naar hoe je je presence kunt vergroten. Kennis en kunde zijn belangrijk, maar worden pas belangrijk als er vertrouwen is.

"Als je teveel focust op het tonen van je kennis kan dit tegen je werken. Medewerkers maken zich vaak druk of ze wel competent en slim overkomen. Dit kan ertoe leiden dat ze minder sociaal betrokken zijn, geen hulp vragen en onbenaderbaar overkomen".

"Deze overpresteerders worden wakker als ze die ene baan niet krijgen; niemand heeft ze écht als mens leren kennen en vertrouwen". Als je iemand probeert te beïnvloeden die jou niet vertrouwt, kom je niet ver. Je wordt er eerder van verdacht dat je manipulatief bent", zegt Cuddy.

"Een warm, vertrouwenswaardig persoon, wekt bewondering. Maar alleen nadat je vertrouwen hebt gewonnen, wordt je kennis en kunde een cadeau in plaats van een bedreiging".

De eerste paar seconden zijn het belangrijkste bij een ontmoeting en dus ook bij de start van een presentatie. Volgens Amy Cuddy bepaalt je publiek in de eerste seconden of je te vertrouwen bent en of je het respect verdient. 

Lees hier het hele artikel.