Kennisbank

Ik wil coach worden!

Geplaatst op 26 mei 2016 door Nancy Tromp in: Tips

Stel je eens voor:

Je maakt na je werkdag rustig de balans op. Je loste een lastig conflict op tussen twee medewerkers, je hebt verwoord wat iedereen al voelde tijdens de ‘daily stand-up’ of je had mooi gesprek met je collega over zijn comfortzone en hoe hij daaruit kan stappen.

Je krijgt een glimlach op je gezicht.

Waarvan krijg jij een glimlach op je gezicht?

Ik weet niet wat jouw antwoord was… Misschien contact, een goed gesprek, lachen, iemand begrijpen, het effect zien van je compliment, iemand helpen.

Doen wat je leuk vindt

Als jij een glimlach op je gezicht krijgt van de dingen die hier boven staan, heb ik goed nieuws. Je kunt je je hierin verder specialiseren; je zou coach kunnen worden!

Ik hoor je denken: “Iedereen wordt al coach”, “Op iedere hoek van de straat is een coach”, “Ik ben geen psycholoog”.

Toch is het mogelijk je als coach te onderscheiden. Niet coachen vanuit modellen, met ingewikkelde tests of met zelfevaluatie-tools, maar met specifieke technieken die direct toepasbaar zijn. Coachen met de analyse van non-verbaal gedrag als specialisatie.

Coachopleiding

Goed idee! Die keuze heb ik namelijk ook gemaakt en ik deel mijn kennis en ervaring graag met je.

De coachopleiding van 2020academy leidt je op tot coach gespecialiseerd in de analyse van non-verbaal gedrag.

  • Jouw kennis is direct en on-the-spot toepasbaar. Non-verbale signalen zijn er altijd. Je hebt niet altijd de gelegenheid om mensen uitgebreide testen te laten invullen.
  • Je maakt onbewuste processen bewust. Je begeleidt mensen en zet ze aan tot zaken waar ze zelf nog niet aan hadden gedacht. Je stimuleert ze tot het inzetten van kwaliteiten waar ze geen weet van hadden.
  • Je leert de videotechniek waarbij je je eigen materiaal voor reflectie verzamelt. Je maakt opnames van individuen, maar ook van groepen tijdens team buildingssessies, gewone vergaderingen of stand-up meetings.

Ben je benieuwd? Kijk hier voor meer informatie