Kennisbank

Waarom je emoties die je ziet beter niet kunt benoemen

Geplaatst op 2 februari 2018 door Nancy Tromp in: Foto en video, Tips

“Als je emotie ziet op iemands gezicht en hij uit zich daar niet over, zou ik deze niet benoemen. Sterker nog: ik ben tegen het benoemen van emoties”, zei ik tijdens een training.

"Waarom ben jij juist tegen het benoemen van emoties op het gezicht van mensen. Ik heb in veel trainingen geleerd juist wel zichtbare emoties te benoemen?” Goede vraag! 

Non-verbale signalen zijn een indicatie van geheimen

Het reageren op non-verbale signalen vraagt wat tact en diplomatie. Onze non-verbale signalen zijn vaak een indicatie van wat we verborgen willen houden. Als je iets geheim wilt houden, bewust of onbewust is het best confronterend als een ander er direct naar vraagt of het benoemt.

Help mensen zelf ontdekken

Geef mensen daarom de ruimte om zaken zelf te ontdekken. Wel kun je helpen door vragen te stellen. Mensen leren namelijk het meest van wat ze zelf vertellen en wat ze zelf ontdekken.

Emoties niet benoemen

Hierbij de drie belangrijkste redenen om emoties niet te benoemen:

  1. Veel van onze non-verbale signalen zijn onbewust. Het is dus niet zeker dat degene tegen wie je zegt dat hij boos is, zich bewust is van zijn boosheid. En als hij dat wel is, zal hij zijn reden hebben om dat niet direct te delen.
  2. Doe je het voor jezelf of voor een ander? Misschien een beetje een flauwe vraag. Maar soms hebben we zelf last van de zichtbare emotie bij een ander. Je vindt het lastig om te zien dat iemand boos is. Daardoor kun je eerder geneigd zijn het te willen oplossen. Beter is het om de emotie waar te nemen, nieuwsgierig te blijven naar de ander en vragen te stellen. 
  3. Je wordt voorschrijvend als je woorden gaat geven aan de signalen die je denkt te zien bij een ander. Het is juist je uitdaging bij het coachen om mensen zaken zelf te laten verwoorden. Wat ze zelf verwoorden, heeft een groter leereffect. Als je als coach zelf een woord kiest, kan dit woord spot-on zijn, maar kan ook net niet verwoorden wat iemand voelt. Denk aan het verschil in betekenis tussen de woorden chagrijnig, geïrriteerd, boos. Zoals één van mijn cursisten laatst zei: Een van de spelregels van een goede coach is NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander.

Wil jij meer weten over non-verbale signalen en wat ze betekenen? Kijk dan eens naar 2020Pro: verbeter je gesprekken.