Kennisbank

Interessante lichaamstaal in Married at first sight

Geplaatst op19 april 2016 door Nancy Tromp in:Foto en video

Trouwen met een wildvreemde

Ken je de tv-show Married At First Sight? Dit is een datingshow waarin mensen trouwen met een wildvreemde. Ze worden door deskundigen aan elkaar gekoppeld en ontmoeten elkaar voor het eerst voor het altaar. 

Peter van der Vorst is de presentator van dit trouwprogramma. De kandidaten die aan elkaar gekoppeld zijn, zien elkaar voor het eerst op hun bruiloft, enkele minuten voor het jawoord. Is er meteen een klik, of overheerst de teleurstelling

Eerste indruk

Nathalie trouwde voor Married At First Sight met Yori, maar die viel meteen al niet in de smaak bij de schoonheidsspecialiste. Dit was al te zien op het moment dat de kandidaten elkaar voor het eerst zagen in de trouwzaal. 

Amy Cuddy, professor aan de Harvard business school, heeft 15 jaar onderzoek gedaan naar het belang van de eerste seconden van een nieuwe ontmoeting. Als mensen elkaar voor de eerste keer ontmoeten, bepalen ze in de eerste seconden of de ander te vertrouwen is en ons respect verdient. We kijken in eerste instantie naar de ogen en de mond om dat te bepalen. 

Voor Nathalie was het op dat moment al duidelijk, toch besluiten ze op huwelijksreis te gaan.

Zo veelzeggend is lichaamstaal

Op onderstaande video is de nabespreking van hun huwelijksreis te zien. In het filmpje zie je interessante lichaamstaal: een gesloten houding, emoties en vele micromovements.

  • Wat valt je op in de houding van Yori?
  • Wat zie je bij Nathalie?
  • Ben je het eens met de bioloog of kun je nog iets aanvullen?

Wil je feedback op je antwoorden, stuur dan je reactie naar nancy@2020academy.nl

[Bron: Married at first sight, RTL4]