Kennisbank

Kinderen leren bestuurders weer luisteren en vragen stellen

Geplaatst op2 februari 2017 door Nancy Tromp in:Foto en video, Tips
"Ik kan me niet meer herinneren dat ik een uur lang heb geluisterd en vragen heb gesteld..."

Een mooie reactie van een bestuurder na een gesprek met de Raad van Kinderen. Inmiddels is bij 75 organisaties in Nederland zo'n Raad ingesteld op initiatief van de Missing Chapter Foundation. In de video hieronder vertelt oprichter van de foundation, Prinses Laurentien van Oranje, over de kracht van de Raad van Kinderen.

We praten wel, maar luisteren te weinig

De spelregels zijn volgens Prinses Laurentien heel erg simpel. Het is een dialoog tussen de Raad van bestuur en de raad van kinderen. Ze mogen luisteren, de adviezen noteren of verdiepende vragen stellen. Het is geen spek en bonen, de organisaties moeten ook daadwerkelijk verantwoording afleggen voor wat ze met de ideeën van de kinderen gaan doen.

Volgens Prinses Laurentien hebben wij volwassenen hulp nodig, we denken moeilijk, we denken in problemen. We praten wel, maar we luisteren te weinig. Vragen stellen is het instrument om te luisteren, te leren en je te laten inspireren!

Wil jij het beter doen?

Wil jij je weer laten inspireren? Wil je zelf beter vragen leren stellen? Kijk dan eens naar de training Stel ik wel de juiste vragen?

[Bron: Jinek 2 februari 2017]