Kennisbank

Ontdek hoe je het effect van jouw daily stand-up vergroot

Geplaatst op13 oktober 2017 door Nancy Tromp in:Tips

Staand vergaderen is in. Daily stand-ups zijn niet meer voorbehouden aan de IT-ers, iedereen heeft ze. Voor een specialist in non-verbale communicatie; fantastisch. Waar ik vroeger tijdens vergaderingen moest werken met gezichten, handen en handbewegingen, krijg ik nu het hele lichaam te zien. 50-93% van je boodschap wordt namelijk bepaald door je lichaamstaal. Dus niet door wat we zeggen, maar door wat we laten zien.

Maak bespreekbaar wat je ziet

De grootste uitdaging voor Agile coaches en voor andere deelnemers aan daily stand-ups is om wat je ziet, bespreekbaar te maken. Weet jij welke vragen je moet stellen? Weet jij hoe je goed kunt interveniëren als je wat ziet?

Vragen die ik vaak krijg zijn: 

·       Wat kun je vragen als iemand met een gesloten houding deelneemt?

·       Wat kun je afleiden uit het feit dat mensen geen oogcontact zoeken?

·       Hoe zie ik of mensen onzeker zijn?

·       Wat doe ik als emoties wel zichtbaar zijn, maar niet worden gedeeld?

·       Hoe versterk je je charisma als deelnemer tijdens zo’n meeting?

Verbeter het effect van je meeting met 20%

Allemaal vragen die te beantwoorden zijn als je de zichtbare taal leert lezen en spreken. Alle houdingen, handbewegingen en gezichtsuitdrukkingen hebben een naam en een betekenis. Als je effectief intervenieert en weet door te vragen, verbeter je het effect van je meeting met 20% en bouw je aan high performing teams.

Wil je meer weten? Laat het me weten via nancy@2020academy.nl. Wil je gelijk aan de slag en je stand-ups verbeteren? Kijk dan eens hier.