Kennisbank

Wat vertellen de handen van Chantal Janzen?

Geplaatst op20 mei 2016 door Nancy Tromp in:Foto en video

Chantal Janzen krijgt een kritische vraag van Jeroen Pauw. Haar zichtbare taal spreekt boekdelen. Ook al zie je niet haar hele lichaam; haar handen geven informatie over wat ze echt voelt of denkt.

Wat handen vertellen

Als je wilt weten wat iemand denkt of voelt, kijk dan goed naar de stand van de polsen. In dit fragment zie je dat de polsen van Chantal naar boven zijn gericht. 

Als de polsen naar boven wijzen, met de ellebogen op tafel betekent dit vaak dat iemand zich zorgen maakt over zijn positie en zijn inbreng. Gedachten die mensen kunnen hebben zijn: Moet ik niet iets zeggen? Wat is mijn bijdrage? Hoe moet ik reageren op de ander? Vaak is het een signaal van onzekerheid. Zo komt het echter niet altijd over op anderen. Anderen ervaren deze houding ook wel als een signaal van superioriteit en afstandelijkheid.  

Word jij een Expert?

Wil je weten wat de betekenis is van verschillende handbewegingen? Wil je weten welke vragen je kunt stellen als je bepaalde houdingen ziet? Wil je emoties beter bespreekbaar maken? Al deze vragen worden behandeld tijdens de training 2020Expert.

Als je de training 2020Pro hebt doorlopen, is 2020Expert een logisch vervolg. Je wordt steeds beter in het begrijpen van de zichtbare taal en daar effectief op ingaan. Je bekijkt en interpreteert tientallen video’s, leert je eigen lichaamstaal bewust in te zetten en weet effectief in te spelen op de signalen van anderen.

Wil je meer weten of heb je vragen over het filmpje of de handhoudingen? Mail me op nancy@2020academy.nl

[bron: Pauw]