Over ons

Over ons

Ben je onvoldoende zichtbaar in meetings? Krijg je te weinig aandacht als jij je mening verkondigt? Ben je slecht in het motiveren van anderen en het krijgen van draagvlak?

Overtuigen doe je alleen via emoties

Tijdens meetings zou je kunnen denken: Zitten ze op mijn mening te wachten? Heb ik wel iets toe te voegen? Of je aandacht gaat uit naar die irritante collega die zo dominant is. Dit zijn gedachten die je niet kunt gebruiken om je zichtbaarheid te vergroten. Je wordt stiller, minder concreet of juist dwingender. Jouw expertise wordt onvoldoende gezien. Je hebt gewoon het gevoel dat er veel meer in je zit, dat er nu niet uit komt.

Niet goed voor je zichtbaarheid.

Overtuigen via emoties zorgt voor jouw succes

Als je je zichtbaarheid wilt vergroten, is er één simpele oplossing. Wees je meer bewust van je publiek. Kijk naar de ander. Observeer je collega’s, je klant, je medewerkers. Zo’n 95% van de beslissingen om jou te volgen, te geloven, aardig te vinden wordt genomen op basis van hun emoties.

Non-verbale signalen vertellen alles over emoties

Het mooie van emoties is dat ze altijd te zien zijn. Het herkennen van emoties, het interpreteren van non-verbale signalen en het bespreekbaar maken van emoties, is dus essentieel voor je eigen succes.

En dit is te leren.

Over Nancy Tromp

Mijn naam is Nancy Tromp en ik ben oprichter van 2020academy. Ik help succesvolle leiders en professionals in complexe organisaties zichzelf overtuigend te presenteren. Zonder mooipraterij, powerplay en andere onechtheid. Zonder trucs en vanuit respect.

Zelfs na al je communicatietrainingen, tientallen kleurentests en goedbedoelde adviezen, leer ik je overtuigender te zijn door je aandacht te verplaatsen van jezelf naar de ander. Je bent persoonlijk in je optreden. Je komt tot de kern in contact met mensen. Anderen zien jouw kwaliteiten. Je hebt impact.

Overtuigender zijn, jezelf zichtbaar maken betekent angsten overwinnen. Het ondernemerschap confronteert mij hier dagelijks mee. Kan ik het wel? Bang voor wat er gaat gebeuren, onzeker over werkdruk. Maar vooral de reacties van anderen. Wat gaan ze van mij vinden? Blijven klanten wel bij me?

Ik denk dan vaak aan een gesprek met een oud HR-directeur van Oracle. Hij zei: “Nancy,  stop nu met die poespas en mooipraterij. Ik wil echt je advies hebben. Hoe moet ik dit aanpakken?” Dat was voor mij de omslag. Anderen zitten dus wel op jouw mening te wachten. Niet altijd krijg je zo’n mooie uitnodiging. Creëer daarom je eigen kansen. Vertel je verhaal en sluit aan bij je gesprekspartner. Jij straalt vertrouwen uit en weet je gesprekspartner te raken. Dit maakt gelukkig.

Dit wilde ik verder gaan uitdragen. Ik heb daarvoor de nodige tussenstappen gezet.

Mijn studies onderwijskunde en psychologie hebben mij het mogelijk gemaakt om mijn kennis over communicatie om te zetten in concreet, praktisch en overdraagbaar lesmateriaal.

Als headhunter heb ik voor tientallen top-bedrijven de beste managers en directeuren geselecteerd. Altijd op zoek naar congruentie tussen verbale en non-verbale uitingen van talenten en leiders.  

En als coach op zoek blokkerende emoties omzetten naar emoties die je zichtbaarheid vergroten, die inspireren en die anderen uitnodigen zich te uiten.

Een mooi compliment dat ik laatst kreeg was: “Ik heb al zoveel trainingen gevolgd en had niet direct het vertrouwen dat jij anders zou zijn. Hoe kan het dat jij zo snel tot de kern komt? Je wekt vertrouwen en met twee vragen ligt mijn pijn op tafel en weet ik waar mijn leerdoel ligt.”

Deze snelheid kun jij ook bereiken. Door het herkennen van non-verbale signalen, kun je emoties direct bespreekbaar maken. Ik draag mijn methode uit aan professionals en leiders die net als ik de urgentie zien om te sturen op emoties en emoties bespreekbaar te maken. Alleen dan word je zelf overtuigend en zijn echte veranderingen mogelijk. Deze klanten willen al graag zo werken: ING, PGGM, Arcadis, Fluor, NS, BNG, ABN-AMRO, Nationale Nederlanden.

Ik zou het ook heel leuk vinden met jou aan de slag te gaan. Heel graag deel ik met jou mijn inzichten. Wil je overtuigender zijn? Wil je je impact vergroten? Dan sluit de training 2020Pro: overtuigen in gesprekken, goed aan. Wil je meer weten? Mail me op nancy@2020academy.nl.